Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Dinsdag
11:00-23:30
Woensdag
11:00-23:30
Donderdag
11:00-23:30
Vrijdag
11:00-23:30
Zaterdag
11:00-23:30
Zondag
11:00-23:30
Maandag
11:00-23:30
Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen
Dinsdag
gesloten
Woensdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Donderdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Vrijdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Zaterdag
15:30-22:00
Zondag
15:30-22:00
Maandag
gesloten
La cucina Italiana is er een om je vingers en duimen bij af te likken. Boordevol pure, Italiaanse gerechten. Want of je nu voor een pizza, pasta of vleesgerecht kiest, de ingrediënten krijgen steevast een mooie ereplaats. Maar welk gerecht kies je dan als je langskomt bij Da Giovanni? Onze teamleden hoeven daar in elk geval niet lang over na te denken en ze verklappen je graag hun favoriete Italiaanse gerecht.
Kies je lievelingsgerecht uit ons menu – Buon apetito!
Zaalverantwoordelijke Rafaelle gaat resoluut voor onze Spaghetti Al Pomodore e Basilico. Een klassieke Italiaanse pasta met tomaten en basilicum, die de saus een frisse toets geeft. En als we Rafaelle mogen geloven is het de specialiteit van onze kok Antimo.
“Antimo maakt de lekkerste Spaghetti Al Pomodore e Basilico die ik ooit heb gegeten. Deze pasta is een simpel, maar lekker gerecht dat me doet denken aan thuis – aan La Mamma.”
- Rafaelle, zaalverantwoordelijke bij Da Giovanni
Je zou denken dat onze pizzabakker Borelli voor een pizza kiest, maar niets is minder waar. Zijn lievelingsgerecht: Penne Amatriciana, een traditionele pasta met saus gemaakt van tomaat, ui en spek. En het is dat laatste ingrediënt dat deze pasta extra karakter geeft. De saus kan je met verschillende soorten pasta combineren, maar past het best bij penne.
“Mijn lievelingsgerecht is ongetwijfeld de Penne Amatriciana omwille van de mooie combinatie van smaken: spek gebakken op ui en tomatensaus gemaakt van verse tomaten. Daar is elke Italiaan gek op.”
- Borelli, pizzabakker bij Da Giovanni
Ook het lievelingsgerecht van kok Antimo is een pasta, namelijk de Linguine Alle Vongole. Een traditioneel Italiaans gerecht met lange, dunne pasta en verse vongole of venusschelpen gekookt in een saus van witte wijn en knoflook. Felicità op je bord – deze smaakbom is niet voor niets een populair pasta gerecht in Italië.
“In deze pasta proef je de smaak van de zee, aangevuld met kleine tomaatjes en heerlijke knoflook. Het gerecht doet me denken aan een mooie zomerdag aan de kust in Italië.”
- Antimo, kok bij Da Giovanni
Pizzabakker Giorgio kiest eveneens voor een pasta. Bovenaan zijn lijstje staat immers de Lasagna di Carne, een lasagne gemaakt met gehakt, tomaten-bechamelsaus en kaas. En ook de lekkerste Italiaanse kruiden mogen niet ontbreken: basilicum, oregano en rozemarijn geven het gerecht extra schwung.
“Elke zondag maakte mijn moeder Lasagna di Carne klaar en werd ik ’s morgens wakker van de overheerlijke geur die zich in ons huis verspreidde.”
- Giorgio, pizzabakker bij Da Giovanni
In ons menu vind je de lekkerste Italiaanse gerechten!
Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.
Bekijk onze vacatures