Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Dinsdag
11:00-23:30
Woensdag
11:00-23:30
Donderdag
11:00-23:30
Vrijdag
11:00-23:30
Zaterdag
11:00-23:30
Zondag
11:00-23:30
Maandag
11:00-23:30
Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen
Dinsdag
gesloten
Woensdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Donderdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Vrijdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Zaterdag
15:30-22:00
Zondag
15:30-22:00
Maandag
gesloten
Lekker eten en gezellig tafelen zijn ultrabelangrijk in de Italiaanse cultuur. De lunch of het avondeten is hét moment van de dag om samen met je dierbaren door te brengen en ongedwongen bij te praten. En daarbij houden we graag onze Italiaanse tradities in ere, en zo hebben we er veel. Daarom focussen we hier graag even op cappuccino en – hoe kan het ook anders – pasta.
Kom je in Italiaanse sfeer genieten van een lekkere pasta?
Italianen drinken alleen ‘s morgens cappuccino, als ontbijt met een cornet of croissant. Na 11u drinken ze enkel nog koffie met weinig of geen melk. De reden daarvoor is uiterst eenvoudig. Doel van koffie na de lunch of het diner is om je eten beter te laten verteren. Melk doet net het omgekeerde: het vertraagt het verteringsproces. Na de lunch bestellen Italianen dus geen cappuccino meer.
Kans is groot dat jij je pasta snijdt voor je hem opeet. Toch is dat niet hoe het volgens de Italiaanse tradities moet. Pasta met een mes te lijf gaan vinden Italianen immers niet zo elegant. Hoe het dan wel moet? Draai de pasta rond je vork met behulp van je bord of lepel. Zo creëer je automatisch kleinere porties die je makkelijk in 1 keer in je mond stopt. Wil je liever kleine pasta, neem dan een korte variant, zoals macaroni.
“Wist je dat Italianen niet beginnen te eten voor iedereen aan tafel zit? Het is een teken van respect om op elkaar te wachten. En het sluit aan bij de Italiaanse traditie om samen met je gezelschap te genieten van de maaltijd"
Pasta is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Italianen eten het meestal als lunch, maar ook ’s avonds eten ze het wel eens als bijgerecht bij vlees en groenten. Hoewel de hoeveelheid pasta die een Italiaan eet afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, is het veilig om te zeggen dat er in vrijwel elk gezin iedere dag pasta op het menu staat. Want een dag zonder pasta is een dag niet geleefd.
Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.
Bekijk onze vacatures