Wij zijn nu geslotenDa Giovanni Groenplaats Antwerpen Italiaans restaurant

Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen

 • Woensdag

  11:00-23:30

 • Donderdag

  11:00-23:30

 • Vrijdag

  11:00-23:30

 • Zaterdag

  11:00-23:30

 • Zondag

  11:00-23:30

 • Maandag

  11:00-23:30

 • Dinsdag

  11:00-23:30

Wij zijn nu geslotenDa Giovanni Eilandje Antwerpen Italiaans restaurant

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen

 • Woensdag

  11:00-14:00 en 17:00-22:00

 • Donderdag

  11:00-14:00 en 17:00-22:00

 • Vrijdag

  11:00-14:00 en 17:00-22:00

 • Zaterdag

  15:30-22:00

 • Zondag

  15:30-22:00

 • Maandag

  Gesloten

 • Dinsdag

  Gesloten

hamburgermenu sluiten

Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Tel. 03 225 00 96

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41,
2000 Antwerpen
Tel. 03 284 95 86

Italiaanse tradities: pasta & meer

Lekker eten en gezellig tafelen zijn ultrabelangrijk in de Italiaanse cultuur. De lunch of het avondeten is hét moment van de dag om samen met je dierbaren door te brengen en ongedwongen bij te praten. En daarbij houden we graag onze Italiaanse tradities in ere, en zo hebben we er veel. Daarom focussen we hier graag even op cappuccino en – hoe kan het ook anders – pasta.

 

 

Kom je in Italiaanse sfeer genieten van een lekkere pasta?


Un cappuccino per favore

Italianen drinken alleen ‘s morgens cappuccino, als ontbijt met een cornet of croissant. Na 11u drinken ze enkel nog koffie met weinig of geen melk. De reden daarvoor is uiterst eenvoudig. Doel van koffie na de lunch of het diner is om je eten beter te laten verteren. Melk doet net het omgekeerde: het vertraagt het verteringsproces. Na de lunch bestellen Italianen dus geen cappuccino meer.

 

Pasta snijden? No way.

Kans is groot dat jij je pasta snijdt voor je hem opeet. Toch is dat niet hoe het volgens de Italiaanse tradities moet. Pasta met een mes te lijf gaan vinden Italianen immers niet zo elegant. Hoe het dan wel moet? Draai de pasta rond je vork met behulp van je bord of lepel. Zo creëer je automatisch kleinere porties die je makkelijk in 1 keer in je mond stopt. Wil je liever kleine pasta, neem dan een korte variant, zoals macaroni.

 

“Wist je dat Italianen niet beginnen te eten voor iedereen aan tafel zit? Het is een teken van respect om op elkaar te wachten. En het sluit aan bij de Italiaanse traditie om samen met je gezelschap te genieten van de maaltijd"

Hoe eten Italianen hun pasta volgens de Italiaanse tradities?

Elke dag pasta

Pasta is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Italianen eten het meestal als lunch, maar ook ’s avonds eten ze het wel eens als bijgerecht bij vlees en groenten. Hoewel de hoeveelheid pasta die een Italiaan eet afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, is het veilig om te zeggen dat er in vrijwel elk gezin iedere dag pasta op het menu staat. Want een dag zonder pasta is een dag niet geleefd.

 

 

Kom je onze pasta proeven? Benvenuti!

Je waant je gewoon even in Italië. Heerlijk eten. Ook de prijzen vielen ons erg mee voor de kwaliteit en hoeveelheid die we kregen. Wij komen hier terug!

Het eten is erg lekker!

Mamma mia aaa, het beste Italiaanse eten in ons mooie België!!!

We hebben gisteravond een heerlijke pizza bij jullie gegeten! In een heel gezellig straatje, buiten op terras! Vriendelijke bediening. Helaas begon het te regenen..maar werd best knusser op terras...en tot onze grootste verrassing kregen we een paraplu mee naar huis! Echt top!

Ik vind het heel gezellig bij Da Giovanni. Het eten is snel klaar, in tussentijd kan je knabbelen van de olijven en/of brood met heerlijke boter. Prijzen zijn ook netjes, krijg je het niet op, kan je indien gewenst het eten mee naar huis nemen. De porties die je krijgt zijn meer dan vullend, hier ...

Gezellige sfeer binnen en op het terras. De pizza was hele goede kwaliteit, zelfs beter dan menig pizza ooit gegeten in Rome. We gaan zeker nog eens terug om ook iets anders van de kaart te proberen.

Gisteren weer verjaardagsfeest bij la Giovanni, was weer geweldig, lekker eten, super vriendelijke bediening, kei gezellige setting. We hadden een lange tafel met grote familie, was zoals thuiskomen.

Een drukke gezellige tent alleen heb je aan de tafel weinig ruimte Maar leuk om een keer te doen .

Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!

Lekkere pizza’s, gezellige sfeer en goede bediening. Zelfs studentenkorting gekregen :)

Bekijk alle reviews
pasta cappuccino italiaanse keuken italiaanse cultuur italiaanse tradities

Kom bij ons
werken!

Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.

Bekijk onze vacatures
pasta cappuccino italiaanse keuken italiaanse cultuur italiaanse tradities