Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Donderdag
11:00-23:30
Vrijdag
11:00-23:30
Zaterdag
11:00-23:30
Zondag
11:00-23:30
Maandag
11:00-23:30
Dinsdag
11:00-23:30
Woensdag
11:00-23:30
Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen
Donderdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Vrijdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Zaterdag
15:30-22:00
Zondag
15:30-22:00
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Zero waste – het leidde in de 18de eeuw in Napoli tot het ontstaan van de calzone. Dé manier om overgebleven deeg weg te werken. Een vroege vorm van streetfood ook. Da Giovanni neemt je mee in het verhaal achter de verrukkelijke calzone.
Strikt genomen is een calzone een dubbelgevouwen pizza. Het is dus een variant op de traditionele pizza, alleen liggen de toppings er niet bovenop maar wordt de calzone ermee gevuld. De pizzabakker legt de ingrediënten eerst op de ene helft van de pizzabodem en vouwt daarna de andere helft erover. Zo krijg je de typische halvemaanvorm van de pizza calzone.
Pizza calzone werd voor het eerst gemaakt in de 18de eeuw in Napoli. Om te vermijden dat men deegoverschotten moest weggooien, maakten de Napolitanen er kleine calzones met tomaat en kaas van.
Overheerlijke kleine hapjes die perfect als streetfood konden dienen. Nog steeds trouwens. Het is immers een snel en makkelijk te eten gerecht, verkrijgbaar in tal van Italiaanse straatkraampjes en eetgelegenheden. Een toonbeeld van la bella vita.
Wist je dat …
Hoewel calzone vaak gevuld wordt met mozzarella, tomatensaus en vlees, zijn er tal van varianten mogelijk. Denk aan calzone met zeevruchten of een vegetarische versie. Onze favoriet is alvast calzone met tomaten, kaas, salami, ham, paprika, uien en champignons – uiteraard te vinden op onze menukaart.
Geniet van een calzone op een van onze toplocaties of bestel online
Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.
Bekijk onze vacatures