Wij zijn nu geslotenDa Giovanni Groenplaats Antwerpen Italiaans restaurant

Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen

  • Woensdag

    11:00-23:30

  • Donderdag

    11:00-23:30

  • Vrijdag

    11:00-23:30

  • Zaterdag

    11:00-23:30

  • Zondag

    11:00-23:30

  • Maandag

    11:00-23:30

  • Dinsdag

    11:00-23:30

Wij zijn nu geslotenDa Giovanni Eilandje Antwerpen Italiaans restaurant

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen

  • Woensdag

    11:00-14:00 en 17:00-22:00

  • Donderdag

    11:00-14:00 en 17:00-22:00

  • Vrijdag

    11:00-14:00 en 17:00-22:00

  • Zaterdag

    15:30-22:00

  • Zondag

    15:30-22:00

  • Maandag

    Gesloten

  • Dinsdag

    Gesloten

hamburgermenu sluiten

Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Tel. 03 225 00 96

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41,
2000 Antwerpen
Tel. 03 284 95 86

Sorbet: de zomer op je tong

Het perfecte zomerdessert is ongetwijfeld sorbet. Bij het eerste schepje van dit ijsgerecht proef je meteen de zomer op je tong, heerlijk! Voeg een Italiaanse twist toe aan de sorbetto en je weet: we have a winner.

 

Kenmerk numero uno van Italiaans sorbet is dat het wordt gemaakt zonder zuivelproducten, dus bye melk en room. Wat dan wel? Voornamelijk water, vers fruit of vruchtensap en suiker. Als extra toets worden soms specerijen of likeuren toegevoegd. Zuivelvrij wil ook zeggen dat sorbet een mooi alternatief is voor ijs als je bijvoorbeeld lactose-intolerant bent.

 

Kortom hét verfrissende dessert voor de hele familie. Of wacht, want sorbet is meer dan dat…

 

De zomer op je tong bij Da Giovanni

Wanneer serveer je sorbet?

Als verfrissend tussendoortje of lichte afsluiter van de maaltijd: we zeiden het al. Populaire smaken zijn dan onder andere aardbei, citroen, sinaasappel, framboos, mango of granaatappel.

 

In de Italiaanse keuken serveert men sorbet soms ook als tussengerecht. De sorbetto al limone of klassieke Italiaanse citroensorbet wordt gekenmerkt door zijn intense citrussmaak en opent de smaakpapillen voor het hoofdgerecht.

 

Andere Europese keukens namen die gewoonte intussen over en serveren sorbet vaak tijdens een meergangendiner als verfrissend tussengerecht om de smaken tussen verschillende gangen te neutraliseren.

 

Hoe maak je Italiaans sorbet?

De ingrediënten van de traditionele sorbetto al limone variëren naargelang het recept, toch zijn er een aantal basisingrediënten:

 

  • Citroensap, vers geperst uiteraard, want dit is hét belangrijkste ingrediënt voor de intense citrussmaak 
  • Water vormt de basis van je sorbet en zorgt voor de lichte structuur van je dessert 
  • Suiker is dan weer belangrijk om het citroensap te zoeten en de scherpe zuurheid van de citroen in evenwicht te brengen 
  • Citroenschil of zeste kan je toevoegen als optioneel ingrediënt voor nog meer citroenaroma 
  • Eiwit wordt in sommige recepten gebruikt om de textuur van de sorbet luchtiger te maken, maar is niet noodzakelijk

Dit zijn de lekkerste sorbet smaken.

“Opgelet: volg altijd een specifiek recept om je sorbetto al limone te maken, want de verhoudingen van de ingrediënten kunnen variëren tussen verschillende recepten. Zoek een betrouwbare bron of kom gewoon proeven bij Da Giovanni!”

- Da Giovanni

Hoe serveer je sorbet?

Hoe sorbet geserveerd wordt, hangt af van de gelegenheid. Spring je op vakantie een Italiaanse gelateria binnen, dan kan je doorgaans kiezen voor een potje of een hoorntje.

 

Ga je zelf aan de slag en serveer je sorbet als dessert, dan kan je dat doen in een traditionele ijscoupe. Werk je af met een takje verse munt en wat citroenzeste, dan krijg je meteen een feestelijk geheel. Opteer je voor sorbet als tussengerecht, kies dan eventueel voor een stijlvolle champagnecoupe.

 

En als het ‘ietske meer’ mag zijn en je gaat resoluut voor een sorbetto al limone, serveer die dan eens in de uitgeholde citroen. Wedden dat je scoort bij je gasten?

 

Ontdek hoe we sorbetto al limone serveren bij Da Giovanni

Goed gegeten voor een goede prijs! De zaak wordt gerund door zeer hardwerkende mensen waarvoor chapeau! Typisch Italiaans ingericht. Aanrader.

Wij gaan regelmatig eten bij Giovanni Eilandje. Eten is geweldig en bediening super. Een echte aanrader is dit restaurant.

Ik vind het heel gezellig bij Da Giovanni. Het eten is snel klaar, in tussentijd kan je knabbelen van de olijven en/of brood met heerlijke boter. Prijzen zijn ook netjes, krijg je het niet op, kan je indien gewenst het eten mee naar huis nemen. De porties die je krijgt zijn meer dan vullend, hier ...

Lekker gegeten. De bediening is vlot en vriendelijk, zoals het moet zijn.

Dé klassieker in Antwerpen voor een heerlijke echte Italiaanse maaltijd. Snelle en vriendelijke bediening, heerlijke lookbroodjes met boter van zodra je toekomt en lekkere pizza's en pasta's.

Een drukke gezellige tent alleen heb je aan de tafel weinig ruimte Maar leuk om een keer te doen .

Heerlijk gegeten vanmiddag. Een tagliatelle met zalm. Het was heerlijk. Een leuk, vol en gezellig terras. De wijn was heerlijk. De bediening heel vriendelijk. Genoten van de man die iedereen met volle overgave en enthousiasme uitnodigde op het terras of binnen te komen eten. Het restaurant is in ...

Pizza was heerlijk.

Lekker gegeten, vriendelijk personeel, leuke sfeer, goede prijskwaliteit.

Altijd snelle bediening (en vriendelijk). Ook fijn dat ze aan de kleinsten denken door kleurpotloden aan te bieden met een boekje. Prijzen voor eten zijn correct.

Bekijk alle reviews
sorbet

Kom bij ons
werken!

Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.

Bekijk onze vacatures
sorbet