Da Giovanni-imperium breidt uit

Kanye West op bezoek
June 7, 2012
Da Giovanni op één
March 8, 2017
Laat alles zien

Da Giovanni-imperium breidt uit

De Antwerpse pizzeria Da Giovanni heeft een nieuw restaurant geopend op de begane grond van de eerste toren aan het Kattendijkdok. Het is ondertussen al de vierde vestiging. De restaurants zijn gekend om hun kitscherige interieur en fikse studentenkorting. Al geldt de korting niet in de nieuwe zaak. “We mikken op een iets ander publiek.”

Op het Eilandje, op de hoek van de Amsterdamstraat en de westkaai van het Kattendijkdok, is er een nieuwe Da Giovanni. De nieuwe zaak van eigenaar Giovanni Caglar is uiteraard meteen te herkennen aan de karakteristieke rood-witte tafelkleedjes en de dito outfits van het zaalpersoneel. Ook de klassieke druivelaar aan het plafond en de chianti-flessen zijn gebleven. Toch zijn er ook een aantal verschillen met de zaken die aan de Groenplaats en de Jan De Bom-straat liggen. Het interieur oogt iets chiquer, met een open keuken en wanden van glas.

Terrassen

“Dat is een bewuste keuze. We mikken op het Eilandje op een ander publiek. Da Giovanni heeft de naam erg toeristisch te zijn, maar hier willen we ook bewoners van het Eilandje ontvangen. De studentenkorting van 20% geldt hier niet”, zegt uitbater Giovanni Caglar. “Binnen kunnen 50 mensen zitten, maar we plannen nog een behoorlijke uitbreiding. Binnenkort installeren we drie grote terrassen op het plein voor de woonblok.”

Da Giovanni heeft bewust weinig promotie gevoerd in de aanloop naar de opening van de nieuwe zaak. “Hier en daar hebben we wel een flyer in de bus gestoken, maar we wilden natuurlijk geen stormloop ontketenen”, zegt Giovanni. “Als we groot uitpakken moeten we tijdens de eerste weken elke dag tientallen mensen weigeren. Nu kan het nieuws rustig de ronde doen in Antwerpen.”

Pizzeria Da Giovanni begon in 1992 met een pizzeria op de Keyserlei. In 1997 kwamen daar twee restaurants bij aan de Groenplaats, naast de kathedraal. Omdat Giovanni te veel tijd verloor met heen en weer rijden tussen zijn zaken, verkocht hij zijn eerste zaak. Met het geld kocht hij een derde pand in de Jan Blomstraat. Sindsdien kent elke Antwerpenaar het befaamde Da Giovanni-straatje.

80 mensen in dienst

De zaak aan de westkaai van het Kattendijkdok, waar voordien het Spaanse restaurant Mas Tapas gevestigd was, is de vierde Da Giovanni in Antwerpen. “In totaal hebben we nu 80 mensen in dienst, maar dat zal wellicht oplopen tot 95”, zegt uitbater Giovanni. Of er binnenkort nog een vijfde zaak bijkomt? “Voorlopig niet, maar zeg nooit nooit. Iedereen lust wel eens pizza en wie in Antwerpen aan pizza denkt, denkt automatisch aan Da Giovanni.”

Bron: HLN.be